Kulttuuriyhdistys Kuvio ja Minna Lehtola saivat kulttuuritunnustuspalkinnon

Lounais-Hämeessä toimiva Kulttuuriyhdistys Kuvio ry ja yhdistyksen tuottaja Minna Lehtola saivat Hämeen liiton kulttuuritunnuspalkinnon Forssassa maanantaina 27.11.17.

– Yhdistys perustettiin kulttuurin yhteistyöverkostoksi ja kokoavaksi voimaksi. Kulttuuriyhdistys Kuvio on ottanut tehtävän taitavasti haltuun ja vienyt sitä eteenpäin, kiitteli maakuntavaltuuston puheenjohtaja Timo Heinonen.

Kuviota ja Lehtolaa kehuttiin maakuntarajat ylittävästä yhteistyöstä. Kumppaneita on esimerkiksi Pirkanmaalla ja Varsinais-Suomessa.

Voimavarojen vähäisyys ei ole estänyt tuloksellista toimintaa, vaan Kulttuuriyhdistys Kuvio ja tuottaja Minna Lehtola ovat ennakkoluulottomasti tarttuneet toimeen. Toiminta on laajaa ja tavoittaa myös maakunnan reuna-alueet.

– Kuvio on avoin ja aktiivinen, ajassa kiinni ja nopea reaktioissaan. Iso kiitos siitä kuuluu yhdistyksen tuottajalle Minna Lehtolalle ja projektityöntekijöille, Timo Heinonen sanoi.

Minna Lehtolaa kehuttiin positiiviseksi ja idearikkaaksi veturiksi, joka on aina valmis uusiin haasteisiin.

– Tunnustus on ilo vastaanottaa, koska tämä on palaute siitä, että työmme näkyy ja työtunnit on hyvin käytetty. Olemme valmiita tekemään lisää ja yhteistyötä kaikkien kanssa, Minna Lehtola sanoi.

Kuvio yhdistää lounaishämäläiset kulttuurin tekijät

Kulttuuriyhdistys Kuvio perustettiin vuonna 2013. Yhdistys keskittyy muun muassa kulttuurialan toimijoiden yhteistyön tukemiseen ja lisäämiseen.

Kuvio on avainasemassa kulttuuritoimijoiden vaikutusmahdollisuuksien kasvattamisessa ja tiedottamisen kehittämisessä.

Kunnat rahoittavat toimintaa jäsenmaksujen kautta. Lisärahoitusta haetaan hankkeista.

Yksi Kuvion merkittävimmistä saavutuksista on verkostoimaisen lastenkulttuurikeskus Lekan (Leikki ja kasvu) perustaminen. Sen toiminta alkoi tänä vuonna. Tähän mennessä on saatu aikaan muun muassa konsertteja kouluihin, valotyöpajoja ja sirkuskoulua.

Samalla Kuvio pääsi mukaan Suomen lastenkulttuurikeskusten liittoon. Se tarkoittaa muun muassa valtakunnallista yhteistyötä. Lisäksi Kuvio on saanut rahoitusta opetus- ja kulttuuriministeriöstä.

Kuvion tavoitteena on säilyttää joustava ja ketterä toimintatapa, jossa uudistutaan koko ajan.

– Haaveenamme on kansainvälisen yhteistyön lisääminen. Haluamme kuulla etenkin lasten ja nuorten toiveita, jotta heillä on mahdollisuus toteuttaa kulttuurin saralla haaveitaan, Minna Lehtola sanoo.

Hämeen liiton kulttuuritunnustuspalkinto on jaettu vuosittain vuodesta 1991 alkaen.

Kulttuuriyhdistys Kuvio ry

• Perustettu vuonna 2013 Lounais-Hämeeseen
  • Vahvistaa kulttuurialan toimintaedellytyksiä ja kulttuurin asemaa, lisää yhteistyötä, tarjoaa palveluita avustuspalveluista taitajapankkiin sekä järjestää monipuolisesti koulutusta ja kehittämishankkeita.
  • Toimialueeseen kuuluvat Hämeessä Ypäjä, Humppila, Jokioinen, Forssa ja Tammela. Varsinais-Suomessa Oripää, Loimaa, Koski TL ja Somero. Pirkanmaalla Urjala ja Punkalaidun.
  • Jäseniä ovat taiteilijat ja kulttuurialan toimijat, kunnat, yritykset, yhdistykset ja yhteisöt.

Jaana Laakso, jaana.laakso@hame.fi, 050 370 1417
Minna Lehtola, minna.lehtola@kuvio.org, 050 592 1914