Yritysten omat investoinnit keskeisiä teollisessa symbioosissa

Tuoreen investointiselvityksen tulosten perusteella on selvinnyt, että keskeisimpiä teollisten symbioosien investointiväyliä ovat EU-rahoitus ja yritysten omat investoinnit. Investointiselvitys toteutettiin kyselytutkimuksena seitsemässä Euroopan maassa.

Merkittävin hidaste investointien kehittymiselle on epätietoisuus teollisten symbioosien konseptia kohtaan. Kehitettävää löytyy uusioraaka-aineiden markkinoilla ja pankit tulisi saada mukaan symbioosien tukemiseen.

Teollisessa symbioosissa yritykset tai muut toimijat tekevät yhteistyötä esimerkiksi hyödyntämällä toistensa sivuvirtoja tai jätteitä. Keskeinen idea on vähentää hukkamateriaalia ja jätteen syntymistä ja samalla tuottaa hyötyä yritykselle.

Keskeisiä tuloksia juuri valmistuneesta Teollisten symbioosien investointeja Euroopassa –raportista ja SYMBI-projektin toiminnasta esitellään tiedotustilaisuudessa keskiviikkona 11.10.2017 klo 10 Forssassa FRUSH-tapahtuman yhteydessä.

Kanta-Häme ensimmäisten hyötyjien joukossa

SYMBI-projekti on keskittynyt alueelliseen kehittämiseen. Kanta-Häme tulee olemaan Suomen mittakaavassa ensimmäisten joukossa hyötymässä projektin tuloksista.

Hämeen liitto ja Hämeen ammattikorkeakoulu edustavat Suomea kansainvälisessä SYMBI-projektissa, jonka tavoitteena on edistää kiertotaloutta ja teollisia symbiooseja. SYMBI-projekti on Interreg Europe –rahoitteinen hanke, jossa on mukana yhdeksän osapuolta seitsemästä EU-maasta.

FRUSH kiihdyttää startup-yritysten kehitystä

Forssan kehräämöllä 11.–12.10. järjestettävän FRUSH-tapahtuman tavoitteena on kiihdyttää startup-yritysten kehitystä sekä ideoida ja edistää uutta kiertotalouden toimintaa. Tapahtuman keskiössä ovat puheenvuorot, toiminnalliset työpajat ja pitsauskilpailu.

Tapahtuma on suunnattu kaikille aiheesta kiinnostuneille kasvuhakuisille yrittäjille, startupeille, rahoittajille, kunnille, alan opiskelijoille sekä tutkimuslaitoksille.

Ilmoittaudu FRUSHiin tästä

Lisätietoja: