Hämeen liitto selvittää maakunnallisen sote-organisaation mahdollisuutta

Hämeen liitto on varautunut tulevaisuuteen jo viime syksystä lähtien, muun muassa kartoittamalla maakunnan kuntien näkemyksiä mahdollisista vaihtoehtoisista etenemismalleista sote-palveluiden osalta. Kyselyn liikkeelle laittamiseen on suhtauduttu myönteisesti.

- Viisi kuntaa on ehtinyt käsitellä kyselyä valtuustoissaan ja vastannut myönteisesti siihen, että Kanta-Häme aloittaisi sote-organisaation valmistelun maakunnan laajuisesti, jos valtakunnallinen sote-uudistus ei etene, maakuntahallituksen puheenjohtaja Tarja Filatov kertoo.

Kyselykierros on kesken, osa kunnista toivoi lisäaikaa vastaamiseen. Valtuustotasolla kyselyä ovat tähän mennessä käsitelleet Forssa, Hausjärvi, Hämeenlinna, Janakkala ja Loppi. Hattulan kunnanhallitus on myös osoittanut alustavasti myönteisen kannan.

- Seuraamme nyt valtakunnallisen uudistuksen etenemistä ja käymme läpi kuntien vastauksia, toteaa Hämeen liiton suunnittelujohtaja Heikki Pusa.

Lisätiedot: Hämeen liitto
maakuntahallituksen puheenjohtaja Tarja Filatov, p. 050 511 3112