Hämeen maakuntahallituksen päätökset 5.3.2018

Hämeen maakuntahallitus kävi keskustelua VR:n aikataulumuutoksista ja edunvalvonnasta.

Junaliikenteellä on Kanta-Hämeelle merkittävä elinvoimarooli. Hämeen liitto korostaa sujuvaa työssäkäynti- ja kokousliikennettä sekä etelään että pohjoiseen. Aikataulumuutokset ja junavuorojen vähentyminen vaikeuttavat joka päivä erityisesti työmatkalaisten arkea.

Hämeen maakuntahallituksen puheenjohtaja Tarja Filatov toteaa, että on ensisijaisen tärkeää turvata työmatkaliikenne.

- Olemme keränneet pendelöijiltä palautetta ja saaneet sitä. Palautteessa näkyy selvästi, että aikataulujen jatkuvat muutokset tuovat lisähankaluutta, koska kausilippuja ostetaan pitkälle aikavälille, Tarja Filatov kertoo.

- Matkaketjujen ja liityntäliikenteen juna-asemalle täytyy myös toimia. Bussien aikataulut täytyy voida etukäteen synkronoida junien aikataulujen kanssa. Koska bussiaikataulut tarkistetaan kerran vuodessa, ennakointia tarvitaan myös VR:n aikataulumuutoksiin.

Työmatkaajien arjessa ei ole kyse ainoastaan töihin ehtimisestä. On myös ehdittävä ajoissa pois töistä, koska päiväkodit sulkeutuvat klo 17.00.  Palautetta antanut väki toivoi, että kausilippulaisten paikkavarauksista luovuttaisiin.

- Aitoa, kokemuspohjaista palautetta hyödynnetään vaikuttamistyössä, Tarja Filatov jatkaa.

Kanta-Hämeessä raideliikenteen lyhyen aikavälin intressit ovat juuri nyt nykyisten työmatkalaisten arjen helpottaminen ja pendelöinnin turvaaminen. Pitkällä aikavälillä tavoitteena on raidekapasiteetin ja sitä kautta junavuorojen merkittävä parantaminen.

Lisätietoja: 
Heikki Pusa, suunnittelujohtaja, p. 0500 483 642

AIKO-rahoitushaku käynnistyi

Hämeen maakuntahallitus päätti käynnistää alueellisten innovaatioiden ja kokeilujen määrärahan (AIKO) rahoitushaun 5.3 – 29.3.2018. Hakijoille tarkoitettu hakuinfo järjestetään Hämeen liitossa (Ilves-sali) ke 7.3. klo 10:30 alkaen.

Lue lisää AIKO-rahoitushausta.

Lisätietoja: 
Osmo Väistö, kehittämisjohtaja, p. 050 502 1132
Arto Saarinen, aluekehitysasiantuntija, p. 050 305 2539

Kokousasiakirjat

Hämeen maakuntahallituksen seuraavat kokoukset 16.4. ja 7.5.2018.