• Suomi
  • English
  • Русский
  • Svenska

Suomi 100 vuotta 2017

Suomi 100:sta tuli vuosisadan keikka

Tästä tulee varmasti hirveää pönötystä. Tai sitten tämä menee hulinaksi. No ei mennyt. Pääsihteeri Pekka Timonen muistelee Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuotta, josta kasvoi kaikkien aikojen suurin juhlavuosi. Vuosisadan keikka.

Katso

Lämpimät kiitoksemme

teille kaikille jotka teitte Kanta-Hämeen Suomi 100-juhlavuodesta ainutlaatuisen ja tapahtumarikkaan!

Kiitos, että rikastitte juhlavuotta omalla arvokkaalla panoksellanne.

Saimme Yhdessä kokea unohtumattomia hetkiä!

Hämeen liitto

Onnea Suomi
Juhlitaan Yhdessä!

Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuosi 2017 on sukupolvemme merkittävin juhlavuosi. Se antaa mahdollisuuden ymmärtää mennyttä, kokea vuosi yhdessä ja luoda suuntaa Suomen tulevaisuuteen.

Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden ohjelmasta kasvoi kaikkien aikojen laajin ja monipuolisin ohjelmakokonaisuus Suomessa.
Kaikille avoimeen ohjelmaan on liitetty tähän mennessä lähes 6 000 erilaista hanketta, ja Suomi 100 -toimintaa on kaikilla mantereilla yli sadassa maassa. 

Suomi 100 -ohjelmaan haku on päättynyt! KIITOS loistavasta yhteistyöstä ja panoksesta Suomi 100 Juhlavuonna! Teimme sen YHDESSÄ!
Kerran sadassa vuodessa
Tänä vuonna itsenäisyyspäivää ei ainoastaan vietetä, vaan juhlitaan Suomen suurta syntymäpäivää. Juhlavuonna on mahdollisuus tehdä traditiostanne tai juhlastanne erityisen elämyksellinen, koskettava, näyttävä - sellainen, joka koetaan vain kerran sadassa vuodessa.Lähde oman lähipiirisi kanssa mukaan ja katsokaa yhdessä Kahvita, liputa, valaise - video SuomiFinland100 Youtube-kanavalta
 

Visio 2117
Elokuvassa tarkastellaan suomalaisten saavutuksia vuodesta 2017 vuoteen 2117. Opiskelijat toteuttivat videon 100visio -kilpailuun osana pakollista Suomen historian kurssia. Videon tekijät: Janakkalan lukion oppilaat Noora Hannukka, Jaakko Hämäläinen, Tuomas Jalava, Juulia Kekki, Riina Oinonen, Aleksi Pasanen, Pilvi Pikivirta, Jose Ruostetsaari ja Matias Siivonen.

Suomi 100 / Valtioneuvoston kanslia

Suomi 100 Kanta-Hämeen aluetuen haku on päättynyt. Aluetukea jaettiin Suomi 100 -statuksen saaneille hankkeille noin 50 000 euroa.

Suomen kasvot

Lisätiedot: jaana.laakso@hame.fi050 370 1417


Suomi 100 yhteyshenkilösi

Kanta-Häme: Jaana Laakso
Forssa: Maarit Järveläinen - Forssa
Hattula: Jari Salmela - Hattula
Hausjärvi: Jari Kovanen - Hausjarvi
Humppila: Taija Lehtinen - Humppila
Hämeenlinna: Jenna Kankaanpää - Hämeenlinna
Janakkala: Piia Lievetmursu - Janakkala
Jokioinen: Stiina-Liisa Pirkkamaa - Jokioinen
Loppi: Tuula Pirinen - Loppi
Riihimäki: Anna Vesen - Riihimäki
Tammela: Päivi Klemelä - Tammela
Ypäjä: Maija Kemppainen - Ypäjä