Avoin kutsu! Tule mukaan juhlimaan satavuotiasta!

Itsenäisyyspäivä 6. joulukuuta 2017 huipentaa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden. Silloin itsenäinen Suomi täyttää pyöreät sata vuotta. Koko juhlavuoden kohokohta rakennetaan yhdessä. Tämä on kutsu Sinulle ja yhteisöllesi tulla mukaan luomaan ainutlaatuista, yhteistä elämystä.

Satavuotiaan syntymäpäivän valmistelu on jo alkanut monella taholla. Itsenäisyyspäivän ympärille rakennetaan sekä perinteisiä että uusia juhlallisuuksia. Juhlavuoden kunniaksi Suomen syntymäpäivän juhlinta käynnistyy jo marraskuun lopulla - kiitos satojen tuhansien innokkaiden suomalaisten ja Suomen ystävien.

Tulossa on ainutkertainen hetki maamme historiassa, ja kaikki juhlinta sen kunniaksi on tervetullutta. Tässä muutama ehdotus, joiden toivomme toteutuvan teidänkin juhlavalmisteluissanne.

 Kahvita, liputa, valaise. Tee hetkestä erityinen.

Kerran sadassa vuodessa
Tänä vuonna itsenäisyyspäivää ei ainoastaan vietetä, vaan juhlitaan Suomen suurta syntymäpäivää. Juhlavuonna on mahdollisuus tehdä traditiostanne tai juhlastanne erityisen elämyksellinen, koskettava, näyttävä - sellainen, joka koetaan vain kerran sadassa vuodessa.

Nautitaan kahvit satavuotiaan kunniaksi
Innostakaa työpaikkanne, yrityksenne tai muu arjen yhteisönne järjestämään sinivalkoinen kahvihetki omalle väelle, asiakkaille tai ystäville jo itsenäisyyspäivän aattona, tiistaina 5.12. klo 14. Kahvihetken voi tietenkin sovittaa muuhun kellonaikaan tuona iltapäivänä. Yhteinen hetki on tärkeintä.

Nyt jos koskaan on syytä liputtaa
Nostakaa Suomen lippu salkoon ja valaiskaa se pimeän ajaksi. Juhlavuoden kunniaksi Itsenäisyyspäivän virallinen liputus alkaa jo aattona 5.12. klo 18.00 ja jatkuu aina itsenäisyyspäivän iltaan 6.12. klo 22 asti. Luokaa tunnelmaa myös Suomi 100 -juhlavuoden lipuilla ja näkyvyysmateriaaleilla hyvissä ajoin ennen syntymäpäivää.

Valaistaan Suomi sinivalkoiseksi
Valaiskaa omien tärkeiden rakennustenne julkisivut sinivalkoisin sävyin. Hienoja valaisukohteita ovat myös sillat, veistokset, puistot ja muut yleisesti tunnetut ja symboliset paikat. Valaisun toivotaan alkavan yhtäaikaisesti itsenäisyyspäivän aattona 5.12. klo 18 ja päättyvän torstaina 7.12. klo 9 mennessä. Muistetaan myös itsenäisyyspäivän kahden kynttilän perinne, ja sytytetään kynttilät 6.12. klo 18.

Lähde oman lähipiirisi kanssa mukaan ja katsokaa yhdessä Kahvita, liputa, valaise - video SuomiFinland100
Youtube-kanavalta: https://www.youtube.com/watch?v=WFFrs_IT80E

Tehdään kaikkien aikojen syntymäpäivä yhdessä!

Pekka Timonen, Suomi 100 -juhlavuoden pääsihteeri

Lisätietoa antavat:
Oman maakuntasi Suomi 100 -aluekoordinaattori http://suomifinland100.fi/info/yhteystiedot/
Suomi 100 sihteeristöstä: tuotantopäällikkö Tiina-Kaisa Laakso-Liukkonen (etunimi.sukunimi@vnk.fi) tai suomi100@vnk.fi
Lisää syntymäpäiväviikosta: http://suomifinland100.fi/onnea-satavuotias-suomi
Somekanavissa: suomifinland100, #suomi100, #finland100