Kiitos Suomi 100 -ohjelman tekijät!

Suomen satavuotista itsenäisyyttä on juhlittu läpi vuoden kaikkialla Suomessa ja myös maailmalla. Suomi 100 -juhlavuosi jää historiaan maamme kaikkien aikojen laajimpana ja monimuotoisimpana juhlavuotena, ja se rakennettiin yhdessä.

Avoimeen ohjelmaan liitettiin peräti 5 000 erilaista hanketta, ja yli 600 000 suomalaista ja Suomen ystävää osallistui ohjelman rakentamiseen. Tapahtumia hankkeissa oli yhteensä kymmeniä tuhansia. Avoin ohjelma, sen laajuus ja tekemisen tapa olivat ainutlaatuisia myös kansainvälisesti.

Suomalaisten tahto juhlia itsenäisyyttä ylitti odotukset ja juhlavuodesta kasvoi suomalaisten näköinen, vertaansa vailla oleva kokonaisuus. Juhlavuoden tavoitteena oli vahvistaa yhteenkuuluvuuden tunnetta ja nostaa Suomen kansainvälistä profiilia. Nämä molemmat tavoitteet saavutimme yhdessä.

Nyt satavuotissyntymäpäivä on juhlittu ja juhlavuosi virallisesti päättynyt. Osa ohjelmahankkeista toki jatkuu vielä, mutta pikkuhiljaa kaikkien aikojen juhlavuosi laitetaan kirjoihin ja kansiin osaksi Suomen hienoa tarinaa.

Haluan koko Suomi 100 -sihteeristön puolesta kiittää teitä kaikkia lämpimästi juhlavuoden aikana tekemästämme yhteistyöstä. Saimme yhdessä kokea unohtumattomia hetkiä ja tarjota niitä kaikille suomalaisille ja Suomen ystäville!

Toivotan teille kaikille menestystä Suomen seuraavalla vuosisadalla sekä hyvää ja rauhallista joulunaikaa!
 
Suvi
Suvi Innilä
Ohjelmapäällikkö
Puh. 050 5977 552