#MunRuis-kilpailu

Pro Ruis yhdistys (www.proruis.fi) järjesti Suomi100 -rahoituksella Kanta-Hämeen alueella #MunRuis -kilpailun nuorille.

Alueen yläkouluille suunnatussa kilpailussa tavoitteena oli tuunata oma ruisherkku kotitaloustunnilla. Parhaan ruisherkun valmistanut ryhmä palkittiin maukkailla tuotepaketeilla!

Voittajaksi #MunRuis -kisassa Pro Ruis valitsi Forssan Keskuskoulun 9. luokan oppilaiden suunnitteleman ja valmistaman Ruiskepapin. Raati perusteli voittajan valintaa seuraavasti: "Tuotteen idea on moderni ja se on rukiinen ja ruokaisa On the go -ratkaisu. Ruis sopii hyvin suolaisen kanssa. Tuotteessa on yhdistetty perinteistä suomalaista ruista kansainväliseen tuulahdukseen ja se on tehty alusta asti itse."

Voittajille ja koko ryhmälle jaettiin ruistuotteita sisältävät tuotepalkinnot sekä rukiiseen ja sen terveellisyyteen liittyvä tietoisku. Palkinnon luovutti oppilaille ja opettajalle Pro Ruis yhdistyksestä hallituksen jäsen Satu Pura Forssan Kutomon kauppakeskuksessa järjestetyssä Hyvää läheltä -tapahtumassa (www.hyvaalahelta.fi). Kyseisessä tapahtumassa oppilaat valmistivat näytöstyyliin yleisölle Ruiskepappi -tuotetta maistettavaksi.