SUOMI RAITEILLE-tapahtuma 11.1.2019

11.01.2019

Päärata on koko Suomen tasolla valtasuoni, jota pitkin kulkee merkittävä osa Suomen henkilö- ja tavaraliikenteestä. Mittavista matkustaja- ja tavaraliikennemääristä johtuen rata on pahasti ruuhkautunut ja hidas.

Päärataan tehtävät investoinnit koskettavat koko Suomea, edistävät laajoja positiivisia yhteiskunnallisia vaikutuksia, vaikuttavat alueellisesti ja paikallisesti, edesauttavat päästöttömän liikkumisen asiaa ja vaikuttavat tavallisen suomalaisen elämään.

Maakunnissa ollaan jo nyt liikkeellä. Päärata on yhtä tärkeä kaikille Päärata plus -hankkeessa mukana oleville maakunnille, kaikille puolueille – riippumatta siitä, millainen hallituspohja vaalien jälkeen syntyy. Kutsun liitteenä on maakuntien yhteisesti laatima kannanotto.

Perjantaina 11.1.2019 klo 13.30–13.55 pidetään Helsingin päärautatieasemalla tiedotustilaisuus.
Mukana on Kanta-Hämeen, Pirkanmaan, Satakunnan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan kansanedustajia sekä maakuntaliittojen ja kaupunkien edustajia.

Sen jälkeen saattelemme Helsingistä Tampereen suuntaan ja sieltä edelleen kotimaakuntiinsa matkaavat kansanedustajat kotiin yhdessä tiedotusvälineiden kanssa. 

Kutsu / ohjelma

Kannanotto

Katso esilähetys

Katso suora lähetys 1.  JA  suora lähetys 2.