• Suomi
  • English
  • Русский
  • Svenska

Videot

Kuvia Hämeestä

Unique Industrial Symbiosis in Forssa Region, Finland

In Forssa region there is one of the most advanced industrial symbiosis formed around circular economy in Finland and the whole world. The symbiosis is introduced in this video. www.hameenliitto.fi / www.fyk.fi / Video: Pieni Mediatalo Oy

 

SYMBI-projektin partnerit vierailulla Hämeessä, Forssan seudulla syksyllä 2018

Hämeen liitto ja Hämeen ammattikorkeakoulu edustavat Suomea kansainvälisessä SYMBI-hankkeessa, joka keskittyy kiertotalouden ja teollisten symbioosien kehittämiseen. Hankkeen partnerit ja sidosryhmän edustajat seitsemästä eri maasta vierailivat Hämeessä syyskuussa tutustuen alan yrityksiin.

Itämeren alueen maakuntien yhteistyöverkoston nuoret Hämeenlinnassa keväällä 2018

Itämeren alueen maakuntien yhteistyöverkoston (Baltic Sea States Subregional Co-operation, BSSSC) nuorten verkosto BSSSC Youth Network piti kevät kokouksensa Hämeenlinnassa 2018. Nuoret työskentelivät tärkeiden asioiden ja kysymysten parissa ja työstivät julkilausumaa Itämeren alueen poliitikoille esiteltäväksi. Videolla on esitelty nuorten tärkeimmiksi nostamia painopisteitä.

 

Kultturiyhdistys Kuvio ja Minna Lehtola saivat kulttuuritunnustuspalkinnon

Lounais-Hämeessä toimiva Kulttuuriyhdistys Kuvio ry ja yhdistyksen tuottaja Minna Lehtola saivat Hämeen liiton kulttuuritunnuspalkinnon Forssassa maanantaina 27.11.17. 

 

Esa Jaatinen ideoi Seppeletalkoot ja sai vuoden 2017 Tahto-palkinnon

Tämän vuoden Tahto-palkinnon sai Esa Jaatinen vahvasta työstä 100-vuotiaan Suomen hyväksi ja yhteisöllisyyden edistämisestä. 

Hämeen liiton Tahto-seminaari: Häme Global 29.8.2017

Hämeen liiton Tahto-seminaarissa ideoitiin kansainvälistä yhteistyötä.

Lue lisää: Häme Global tahtoo elinvoimaa koko maakuntaan

Kanta-Hämeen maakunnan kuntapäivä 30.5.2017

Hämeen kannattaa erikoistua elinvoiman turvaamiseksi

Hämeen liiton ja Kuntaliiton Elinvoimaa Hämeeseen -seminaarissa ennakoitiin kuntien talouden kohentumisesta ja maakuntien rahavarojen niukkenemisesta.

Lue juttu Kanta-Hämeen maakunnan kuntapäivästä 30.5.2017

Maakuntahallituksen puheenjohtaja Tarja Filatov

Kansanedustaja Tarja Filatov valittiin Hämeen maakuntahallituksen puheenjohtajaksi marraskuun lopulla. Hän kannustaa Hämeen kolminapaista maakuntaa etsimään ja löytämään yhteisiä intressejä. Lisäksi on huomioitava seutukuntien erilliset edut ja tavoitteet.

– Niitäkin täytyy ajaa yhdessä, koska jos jokainen kaupunkiseutu yrittää edistää omia tavoitteitaan yksin, ollaan heikoilla, Filatov sanoo.

Lue Tarja Filatovin haastattelu Tahto-lehdestä

Kulttuuritunnustuspalkinto Sirpa Taululle

– Tunnustus yllätti minut täysin. Olen siitä suorastaan liikuttunut.

Näin sanoi Sirpa Taulu, joka sai Hämeen liiton kulttuuritunnustuspalkinnon ansiokkaasta työstään hämäläisen kuvataiteen edistämiseksi maanantaina 28.11.2016.

Sirpa Taulu on ollut mukana Ars-Hämeen toiminnassa yli 13 vuotta. Tulokset ovat muikeita: paikkansa vakiinnuttanut Taidelainaamo on alansa edelläkävijöitä, GalleriaKone on valtakunnallisesti arvostettu ja taiteilijoiden työtila Taidekasarmi vailla vertaansa.

Lue Sirpa Taulun haastattelu Tahto-lehdestä

VIDEO: Go Häme –matkailufoorumi

Innostunut joukko Hämeen matkailualan toimijoita ideoi uusia yhteistyön ja markkinoinnin tapoja Hämeen linnassa keskiviikkona 9.11.2016. Matkailuosaajien kokoajana ja voimauttajana toimi Hämeen liiton Go Häme –matkailufoorumi. Se järjestettiin toista kertaa.

Lue lisää Go Häme –matkailufoorumista

VIDEO: Maakuntajohtaja Anna-Mari Ahonen

Hämeen elinvoiman kehitys ei ole notkahtanut, mutta naapurien kasvuvauhti on kirittävä kiinni. Näin toteaa Hämeen uusi maakuntajohtaja Anna-Mari Ahonen. Hän puhuu myös johtamisesta, maakuntien tulevaisuudesta ja hevosista.

Lisää aiheesta Anna-Mari Ahosen haastattelussa, joka julkaistaan Tahto-lehdessä 28.11.2016.

Lopen Poronpolku on yksi Hämeen luontomatkailun helmistä

Tämän vuoden Häme-päivää vietettiin sunnuntaina 25.9.2916 Lopella raikkaassa ulkoilmassa Poronpolku-tapahtumassa. Jo 50:ttä kertaa järjestetty luontoliikuntatapahtuma keräsi ennätysmäärän kävijöitä: Poronpolkua tallasi peräti 3621 liikkujaa.

BSSSC-konferenssi 2016

Yhteishankkeiden rahoitusmahdollisuudet ja verkostoituminen olivat keskiössä Itämeren alueen maakuntien verkoston (Baltic Sea States Subregional Co-operation, BSSSC) vuosikonferenssissa.

Tilaisuus järjestettiin Hämeenlinnassa 14.–16.9.2016. Verkatehtaalle kokoontui reilut 150 edustajaa Suomesta, Norjasta, Puolasta, Saksasta, Tanskasta, Belgiasta, Virosta, Latviasta, Liettuasta, Ruotsista ja Venäjältä.

Tahto-seminaari 2016

Hämeen liiton Tahto-seminaari järjestettiin Hämeen linnassa torstaina 25.8.2016.

Teemana oli: ”Mistä syntyy maakunnan vetovoima?” Seminaarissa keskusteltiin menestystekijöistä johtamisen, yrittämisen ja asumisen näkökulmista.

Tahto-palkinnon sai junayhteyksien puolesta adressin kerännyt Matti Palosuo Hämeenlinnasta.

BSSSC Conference in Hämeenlinna Finland 2016 

The 24th BSSSC Annual Conference will take place from 14th to 16th September 2016 in Hämeenlinna, Finland.

This year the conference is dedicated to the European challenges we are facing today, but also overcoming them together, via co-operation within our common Baltic Sea Region.

www.hameenliitto.fi/24th-bsssc-annual-conference

Tahto-lehti ilmestyy 30.5. painettuna ja verkossa! 

Hämeen liitto julkaisee Tahto-tiedotuslehden kaksi kertaa vuodessa. Kevään 2016 Tahto-lehden teemana on vetovoima. Aiheesta haastateltiin muun muassa opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasosta, kehitysjohtaja Janne Antikaista ja päätoimittaja Jussi Lähdettä.

Lisäksi Tahto käsittelee matkailua, kasvukäytävää, sote-uudistusta ja monia muita mielenkiintoisia aiheita. Yhteensä 36 sivua täyttä asiaa Kanta-Hämeestä.

Sekä painettu että sähköinen versio Tahto-lehdestä ilmestyvät 30.5.2016. www.hameenliitto.fi/tahto

Kanta-Hämeen vetovoimapäivä 11.5.2016

Mikä Hämeessä viehättää? Miten houkutellaan uusia asukkaita ja elinvoimaa? Muun muassa näitä asioita pohdittiin Kanta-Hämeen vetovoima- ja kuntapäivässä keskiviikkona 11.5.2016 Forssassa.

Lisätietoja: Tahtoa, hullunrohkeutta ja aitoa yhteistyötä

Hämeen sotea tehdään hyvässä yhteistyössä

Yhteisen sote-järjestelmän rakentaminen on Hämeen maakunnan tärkeimpiä tehtäviä tällä hetkellä. Kanta-Hämeessä on erityisen hyvät valmiudet oman sote-palvelun tekemiseen yhteisen tahtotilan ja hyvän yhteistyön ansiosta.

Muun muassa näin linjaavat Hämeen maakuntajohtaja Timo Reina ja Sote III –hankkeen projektipäällikkö Jukka Lindberg.

Hannele Pokka vieraili ja AP Sarjanto palkittiin

Ympäristöministeriön kansliapäällikkö Hannele Pokka oli kutsuttu Kanta-Hämeen maakuntavaltuuston vuoden viimeiseen kokoukseen kertomaan ajankohtaisista asioista. Hämeen liiton vuoden 2015 kulttuuritunnustuspalkinnon sai lauluntekijä, laulaja, toimittaja ja kulttuurivaikuttaja AP Sarjanto.

Uutinen maakuntavaltuuston kokouksesta 23.11.2015

AP Sarjannon haastattelu Tahto-lehdessä

Kuntapäivä 2015

Kanta-Hämeen maakunnan kuntapäivää vietettiin 29. lokakuuta Riihimäelllä HAMKin toimipisteessä tuhdein eväin. Sote-uudistus ja itsehallintoalueet nousivat poikkeuksetta esille päivän jokaisessa puheenvuorossa. Viesti oli selvä: nyt ei ole enää varaa jäädä odottelemaan, vaan maakunnassa on pistettävä toimeksi, oli soteratkaisu sitten minkälainen tahansa.

Digitaalisuus muuttaa kaiken? Enterprise 2015 Teknologiayrittäjyyspäivät 6.–7.10.2015 Verkatehtaalla

Verkatehtaalla kuultiin kaksi päivää tiukkaa puhetta ja käytiin antoisia keskusteluja digitaalisuudesta ja siihen liittyvistä mahdollisuuksista yrittäjyydessä. "Digitaalisuus muuttaa kaiken? Uusi yrittäjyyden aikakausi" -teemalla rakentunut Enterprise 2015 pöyhi ajattelemaan asioita monesta eri näkökulmasta. Päivien antoisinta kuultavaa olivat yrityscaset, joissa menestyksen avaimina toistuivat sitkeys, usko omaan tekemiseen ja halu olla maailman paras, vaikka meneillään ovatkin laihat vuodet.

Vanhusneuvostojen seminaari 25.9.2015

Päätöksentekoon vaikuttaminen, sote-uudistus ja yksinäisten vanhusten aktivoiminen järjestötoimintaan olivat keskeisiä keskustelunaiheita Hämeenlinnassa Vanhusneuvostojen seminaarissa perjantaina 25.9.2015. Hämeenlinnan kaupungin ja Hämeen liiton järjestämä seminaari kokosi Kanta- ja Päijät-Hämeen vanhusneuvostot jakamaan ideoita ja päivittämään tietoja.

Kiemunki kannustaa rohkeaan päätöksentekoon – ja polkemaan eteenpäin

Maakuntahallituksen uusi puheenjohtaja Iisakki Kiemunki pitää luottamustehtäväänsä kunniatehtävänä.

Hämeen liiton videolla Kiemunki polkee perheen kolmipyörää ja kehottaa Hämeen päättäjiä ryhtymään koko maakunnan kehittäjiksi.

Kiemungin mukaan lähiviikkojen tärkeimpiä asioita ovat sote-uudistuksen rajoihin ja rahoitusmalliin vaikuttaminen. Lisäksi yritetään saada Hämeelle olennaisia hankkeita valtion budjettiin. Sellaisia ovat esimerkiksi vankilan korjaus, inframäärärahat ja HHT-akseli.

- Suomi on polkenut paikallaan. Emme voi enää jäädä odottelemaan ylhäältä tulevia päätöksiä, vaan itse on mentävä eteenpäin, Kiemunki sanoo.

Tahto-seminaari 25.8.2015

Tahto-seminaari kulki Sibeliuksen juhlavuoden vanavedessä teemalla "Kulttuuri aluekehityksen voimavarana". Tahto-palkinto 2015 luovutettiin peräänantamattomasta elävöittämistyöstä maakunnan hyväksi hausjärveläiselle Nuorisoseura Silmu ry:lle ja sen pyörittämälle Miinan montulle.

Sibelius Puistopiknik – Häme-päivä 2015

Häme-päivää vietettiin 16.8. Hämeenlinnan Kaupunginpuistossa puistopiknillä, jossa elvytettiin kesäpäivän viettoa Sibeliuksen ajan tapaan.

ITK 2015

ITK-juhlakonferenssi 25 vuotta järjestettiin 15.-17.4.2015 Aulangolla, Hämeenlinnassa.

Interaktiivinen Tekniikka Koulutuksessa (ITK) on Suomen suurin tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön konferenssi. Konferenssin pääjärjestäjä on Hämeen kesäyliopisto.

Lue lisää: itk.fi/2015

Ulko- ja turvallisuuspoliittinen ilta 19.3.2015

Ulkoministeriön ja Hämeen liiton järjestämä ulko- ja turvallisuuspoliittinen ilta 19.3.2015 Hämeenlinnassa. Alivaltiosihteeri Matti Anttonen kertoi ajankohtaisista ulko- ja turvallisuuspoliittisista aiheista ja vastasi yleisön kysymyksiin.

Hämeen Tulevaisuustori 19.3.2015

Hämeen vaalipiirin kansanedustajaehdokkaat saivat ravitsevia eväitä reppuunsa HAMKin Visamäen kampuksella järjestetyllä Hämeen Tulevaisuustorilla. Tapahtumassa tavattiin ja tutustuttiin sekä puhuttiin painavia maakunnan kärkiasioista.

Katso paikalla olleiden kansanedustajaehdokkaiden haastattelut Hämeen Tulevaisuustorilla 19.3.2015

Kanta-Hämeen maakunnan kuntapäivä 2014

Hämeen liiton ja Kuntaliiton järjestämä Kuntapäivä 2014 pidettiin Hämeenlinnan Raatihuoneella 23.10.2014. Tilaisuuden puheenaiheiksi nousivat erityisesti sote-järjestämislain uudistus sekä valtionosuuksien leikkaukset.

Tahto-seminaari 19.8.2014 Hämeen linnassa

Hämeen liiton 19.8. Hämeen linnassa järjestämässä Tahto-seminaarissa saatiin kattava katsaus teollisuuden tilaan erilaisista näkökulmista. Hämeen liitto jakoi tilaisuudessa myös historian ensimmäisen Hämeen Tahto -palkinnon, mikä meni Jokioisten Leipomolle.

Tehtävänä tulevaisuus - Kanta-Hämeen elinkeinopäivä

Kanta-Hämeen tulevaisuus- ja elinkeinopäivä Hämeenlinnassa 9.4.2014

Häme-ohjelma on valmis toteutukseen

Miltä Kanta-Hämeen tulevaisuus näyttää? Mitkä ovat maakunnan vahvuudet? Tästä keskustellaan Häme-ohjelman videossa. Hämeen maakuntavaltuusto hyväksyi maakuntaohjelman maanantaina 25.11.2013.

Vuoden 2013 kulttuuritunnustuspalkinto Oula Hänniselle

Katisten Kartanon Chef de Cuisine Oula Hänninen on ensimmäinen ruoka-ammattilainen, joka palkittiin Hämeen liiton kulttuuritunnustuspalkinnolla. Hämeen liiton kulttuuritunnustuspalkintoja on jaettu vuodesta 1991 lähtien. Palkintoraati kiitteli Hännistä etenkin Hämeen esille tuomisesta lähiruoka- ja ruokakulttuurimaakuntana.

Vuoden Hämäläinen 2014 - Markku Puro