Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen

Päivitetty 17. joulukuuta 2020

Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen on kuntien tehtävä. Sen lisäksi maakunnan alueella on useita toimijoita, joiden vastuisiin ja työhön hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen liittyy.

Yhteistä työtä on maakunnan alueella pohjustettu jo aiemmin ja nyt tavoitellaankin yhteisiä rakenteita hyvinvointijohtamisen ja hyvinvoinnin edistämisen saralla. Hyte-hankkeella halutaan luoda siltausta kuntien peruspalveluissa, kuten varhaiskasvatus- ja opetuspalveluissa, nuoriso- ja vapaa-ajanpalveluissa, sekä sosiaali- ja terveyspalveluissa tehtävän hyvinvointityön välille. Hyvinvoinnin edistämisen kokonaisuudessa lisäksi mm. järjestötoimijoilla on oma tärkeä osuutensa.

Rakenneuudistus-hanke lähestyy joulukuussa 2020 alueen toimijoita ja pyytää nimeämään edustajansa alueelliseen hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen työryhmään. Toimintaan halutaan matkan varrella osallistaa eri toimijoita laajasti kuntalaisten ja asiakkaiden ääntä unohtamatta. Voimavarat ja osaaminen yhdistämällä luodaan yhteistä ymmärrystä hyte-työstä ja vahvistamaan kunnissa ja koko maakunnassa tehtävää hyvinvoinnin edistämistyötä. Tavoitteena ei ole enempää eikä vähempää kuin Hyvä arki Kanta-Hämeessä!Yhteystiedot
Tuula Salminen
Projektiasiantuntija, hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen
+358 50 562 6202