Elokuun väestökatsauksen maltillisuus yllätti positiivisesti

Elokuun väestökatsaus oli väkiluvun vähenemisen suhteen erittäin maltillinen. Tilanne oli paras sitten vuoden 2011, ja parempi kuin muissa maakunnissa. Esimerkiksi Hämeenlinnaan ja Riihimäelle muutti enemmän asukkaita, kuin niistä pois. Tilanne yllättää positiivisesti, sillä elokuu on yleensä väestökatsauksen kannalta pahin kuukausi, koska opiskelijoita muuttaa pois kunnista enemmän maakunnan ulkopuolelle, kuin maakuntaan.

Kanta-Hämeen väkiluku oli Tilastokeskuksen mukaan elokuun lopussa 171 176 asukasta. Kokonaismuutos tammi-elokuussa oli parempi kuin aiempana neljänä vuonna vastaavaan aikaan. Kuukausimuutosten osalta väestön määrä laski heinäkuusta elokuuhun 75 hengellä.

Maakuntien välinen muuttoliike oli edelleen positiivinen tammi-elokuun aikana, ja Kanta-Häme sai muuttovoittoa 72 asukasta. Viimeksi muuttovoittoa on saatu yhtä paljon tai enemmän vuonna 2011. Huomionarvoista on, että Kanta-Häme on Uudenmaan, Pirkanmaan ja Varsinais-Suomen lisäksi ainoa manner-Suomen maakunta, joka on saanut muuttovoittoa muista maakunnista tammi-elokuun aikana. Myös lähtömuutto maakuntien välillä oli Kanta-Hämeessä pienempää kuin neljänä edellisenä vuotena vastaavaan aikaan. Ulkomailta muuttovoittoa saatiin 165 hengen verran.

Hämeenlinnan seutukunta on saanut tammi-elokuun aikana väestönlisäystä 99 henkilöä, mikä on seurausta Hämeenlinnan kaupungin positiivisesta väestönkehityksestä. Kuntien välisessä muuttoliikkeessä vuoden alusta Hämeenlinnan seutukunta on saanut nettomuuttoa +235 asukasta. Elokuussa seutukunnan väkiluku laski 49 henkilöllä.

Riihimäen seudulla Riihimäen kaupunki on saanut väestönlisäystä tammi-elokuun aikana. Myös Lopella asukasmäärä on kasvanut vuoden alusta.

Lisätietoa:

Anna-Mari Ahonen, maakuntajohtaja, p. 050 572 0945
Jesse Marola, maakunta-analyytikko, p. 050 592 6562