Kanta-Häme ja VR samoilla linjoilla pääradan kehittämisestä

Hämeen liiton sekä Hämeenlinnan ja Riihimäen seutujen edustajat löysivät VR:n johdon kanssa yhteisen sävelen rataverkon kehittämisestä torstaina 23.1.2020 käymässään keskustelussa. Kiireellisintä on pääreittien nopeusrajoitusten poisto sekä Helsinki-Tampere -välin ratakapasiteetin lisääminen nykyistä käytävää ja lentorataa hyödyntäen.

Hämeenlinnan ja Riihimäen asemien matkustajamäärät nousivat viime vuonna merkittävästi. Joulukuun aikataulu-uudistuksen jälkeen Kanta-Hämeessä pysähtyvien kaukojunien määrä palasi korkeimmalle tasolleen. Lisävuorojen lisäksi junien vaunumäärää lisättiin. Tavoiteltavia lisävuoroja on vielä yhteyksissä Tampereelta pohjoiseen ja IC-vuoroissa keskipäivän molemmin puolin.

Keskustelussa käsiteltiin myös asemanseutujen maankäyttöä ja liityntäpysäköinnin järjestämistä.

Kanta-Hämeen ja VR:n edustajat kokoontuvat säännöllisesti keskustelemaan raideliikenteen kehittämisen tavoitteista ja näkymistä. Seuraava tapaaminen sovittiin järjestettävän syksyllä.

Kanta-Hämeestä keskustelemassa olivat (vasemmalta) Sami Sulkko, Matti Lipsanen, Miia Nahkuri, Mirka Soinikoski, Sari Rautio, Timo Kenakkala, Lulu Ranne ja Johannes Koskinen. (Kuva: Sari Rautio)

Lisätietoa:

Hämeen liitto, Matti Lipsanen, kehittämisjohtaja, p. 050 5060697