Maakunnan pitovoima on parantunut

Kanta-Hämeen väkiluku oli marraskuun lopussa 171 058 asukasta. Tammi-marraskuun aikana väestön kokonaismuutos oli parempi kuin neljänä aiempana vuonna vastaavaan aikaan.

Marraskuussa ainoastaan kuudessa maakunnassa väkiluku lisääntyi, Kanta-Hämeessä neljänneksi eniten. Asukasmäärä kasvoi lokakuusta +42 hengellä. Yhtä paljon väestönlisäystä marraskuussa on tullut viimeksi kymmenen vuotta sitten. 

Forssan ja Hämeenlinnan seudut saivat marraskuussa lisää asukkaita. Forssan seudulla kuntien välinen nettomuutto toi 21 uutta asukasta. Edellisen kerran lukema on Forssan seudulla ollut positiivinen huhtikuussa.

Viime vuoden tammi-marraskuuhun verrattuna lähtömuuttajia maakunnassa oli nyt 612 henkeä vähemmän. Lähtömuutto on ollut näin vähäistä viimeksi vuonna 2009. Vaikka vielä tekemistä toki riittää, voidaan kuitenkin todeta, että maakunnan pitovoima on parantunut.

Ulkomailta muuttovoittoa tuli tammi-marraskuussa 246 asukkaan verran, mikä oli 162 henkilöä enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.

Muuttoliike on kokonaisuudessaan kehittynyt selvästi parempaan suuntaan. Esimerkiksi viime vuoden tammi-marraskuussa lukema oli –707 asukasta, tänä vuonna +9.

Lisätietoa:

Anna-Mari Ahonen, maakuntajohtaja, p. 050 572 0945
Jesse Marola, maakunta-analyytikko, p. 050 592 6562