Väestönkasvussa ei radikaaleja muutoksia

Kanta-Hämeen väkiluku oli syyskuun lopussa 171 035 asukasta. Väkiluku on laskenut vuoden alusta 329 hengellä, mutta tilanne on huomattavasti parempi kuin viime vuonna vastaavaan aikaan, jolloin väestö väheni 1030 hengellä. Tammi-syyskuussa 2019 väestömäärän kokonaismuutos oli parempi kuin neljänä aiempana vuonna.

Elo- ja syyskuu ovat väestötilastoinnin kannalta vuoden haastavimmat kuukaudet. Kanta-Hämeen osalta syyskuu on ollut vuoden pahin kuukausi, väkimäärä laski maakunnassa elokuusta syyskuuhun 148 hengellä. Luonnollinen väestönlisäys jatkaa edelleen negatiivista trendiä tammi-syyskuussa. Luonnollinen väestönlisäys oli Kanta-Hämeessä negatiivista, sillä syntyneitä oli 459 vähemmän kuin kuolleita.

Muuttoliike oli selvästi parempaa kuin seitsemänä edellisenä vuonna tammi-syyskuun aikaan, vaikka muuttoliike tänä vuonna tähän samaan ajankohtaan kääntyikin laskuun, ja Kanta-Häme menetti 41 asukasta muihin maakuntiin. Ulkomailta saatiin muuttovoittoa 188 asukkaan verran, mikä oli 130 henkilöä enemmän kuin edellisvuonna vastaavaan aikaan.

Kaupungeista Hämeenlinna ja Riihimäki ovat ainoina saaneet sekä väestönlisäystä että maakuntien välistä muuttovoittoa tammi-syyskuun aikana. Seutukuntien osalta Hämeenlinnan seutu on ainoa, jossa väestön määrä on kasvanut vuoden alusta.

Väestön määrän kokonaismuutos vuoden alusta on Kanta-Hämeen osalta maakuntien välisessä vertailussa manner-Suomen kahdeksanneksi paras.

Lisätietoa:

Anna-Mari Ahonen, maakuntajohtaja, p. 050 572 0945
Jesse Marola, maakunta-analyytikko, p. 050 592 6562